top of page

ליטיגציה מסחרית

למידע נוסף ותיאום פגישה השאירו פרטים

תודה על פנייתך. ניצור עמך קשר בהקדם

שירותי המשרד כוללים ייצוג בבתי המשפט האזרחיים בכל הערכאות בתביעות כספיות, סכסוכים עסקיים ליקויי בניה תביעות בין קבלנים ופרטיים, לרבות ייצוג בבוררויות בתחומים שונים ובתנועה הקיבוצית. התמחות מיוחדת בצווי מניעה, צווי עשה ותביעות לפסק דין הצהרתי. 

הליכים בבית המשפט:

הסכסוכים מסחריים בין פרטיים או חברות בהם המשרד מטפל חולשים על מגוון רחב של נושאים, כגון:​

 

  • הפרות של חוזים שונים: הסכמים כספיים, הסכמי ממון, הסכמי מכר מניות, הסכמי מכר מטלטלין, הסכמי הלוואה, הסכמי השקעה, הסכמי גירושין, הסכמי ייעוץ והפצה ושיווק, הסכמי תוכנה, הסכמי מייסדים וכיוב';​

  • הפרות הקשורות למקרקעין: הפרות חוזי שכירות ומכר, ליקויי בניה של קבלנים, הליכי תכנון ובניה, סכסוכי שכנים, פלישה, נחלות ובנים ממשיכים במושבים, מיסוי מקרקעין, וכיוב';

  • דיני עבודה, למשל: הפרות של הסכמי עבודה, הסכמים עם פרי-לנסרים וכיוב';

  • דיני חברות ואגודות: הפרות הסכמים בין חברות ואגודות, סכסוכים בתוך הקיבוץ וכיוב';

  • עיזבונות וצוואות: סכסוכים ביחס לעיזבונות, ירושות וצוואות, הסכמי ממון וכיוב'; 

  • הוצאה לפועל: פתיחת תיקים בגין פסקי דין או משכון או צ'קים שחוללו, ביצוע הליכי עיקול וגבייה, עיכוב יציאה מהארץ, כינוס נכסים על מקרקעין וכיוב';

ה'אני מאמין' שלי ביחס לניהול הליכים בבית המשפט:

ככלל, ניהול הליכים משפטיים בבית משפט כרוך לרוב בזמן רב וגובה מחיר כלכלי ואמוציונלי כבד. המלצתי החד-משמעית הינה לעשות כל שניתן על מנת להימנע ממנו.

יחד עם זאת, לעיתים אין ברירה, וכשצריך להילחם – נלחמים. ובכל הכוח.

ייעוץ משפטי שאיננו כרוך בתביעות או הליכים משפטיים

הייעוץ המשפטי הנוסף והמגוון שהמשרד מעניק ללקוחותיו, נעשה תמיד 'בראי-הליטיגציה'.

כאשר אני עורך הסכם הלוואה או הסכם מכר של דירה, מנסח חוזה בין חברות או עורך צוואה, עומדת תמיד לנגד עיני האפשרות שאותו מסמך יגיע לביהמ"ש ואצטרך להגן עליו עבור הלקוח.

בניגוד לעורכי דין שאינם מייצגים בבתי המשפט, הערך הנוסף, בהיותי ליטיגטור, הוא היכולת לדעת כיצד לנסח הסכם כדי 'שיחזיק מים' ויעמוד במבחני הדין והפסיקה.

לפרטים נוספים ויצירת קשר לחצו כאן

  • מה זו ליטיגציה אזרחית - מסחרית?
    לִיטִיגַצְיָה (בעברית: הִתְדַּיְּנוּת) הוא שם למקצוע הטיעון בבית משפט. בישראל כל עורך דין רשאי להופיע בבית המשפט, אולם יש מדינות בהן המצב שונה – לדוגמא בבריטניה ישנו הסוליסיטור (solicitor) שמתנהל מול הלקוחות בענייני היום יום ורשאי להופיע רק בבתי המשפט הנמוכים, ואילו הבריסטר (Barrister) בלבד מייצג בבתי הדין הגבוהים.
  • מהן סוגי הערכאות המשפטיות?
    מערכת המשפט מאפשרת מגוון רחב של הליכים משפטיים אשר כל אחד מהם שונה בסמכות, בתכלית ובמטרה. למשל, סכסוכי עזבון וירושה יתנהלו לרוב בבית המשפט למשפחה, בעוד שסכסוכים הקשורים ביחסי עובד-מעביד יש להגיש בבית הדין לעבודה. ענייני מקרקעין או תביעות כספיות ידונו בביהמ"ש השלום או המחוזי, לפי העילה הרלוונטית וגובה הסכום הנתבע, וכך גם צווי מניעה וצווי עיקול וצווים הצהרתיים. הליכי גבייה מתנהלים בהוצאה לפועל, ואילו סכסוכי שכנים אצל רשם המקרקעין. בנוסף ניתן תמיד לנהל הליכי גישור ובוררות, המתנהלים לרוב מחוץ למערכת ולאחר השגת הסכמה ביחס לזהות המגשר או הבורר וסמכויותיו. לכל הליך קיימים יתרונות וחסרונות אותם יש להכיר, ולעיתים הבחירה בהליך הנכון תחרוץ את גורל התיק.
  • מהו הסכם מתנה?
    עסקה במסגרתה צד אחד מעביר למשנהו זכות במקרקעין, ללא כל תמורה. בדר"כ מדובר בהעברת דירה בין קרובי משפחה. נותן המתנה פטור ממס שבח והמקבל ייהנה מפטור מלא או מופחת של מס רכישה.
  • מהי הערת אזהרה?
    הערה הנרשמת במרשם המקרקעין ומעידה על קיומה של התחייבות בכתב של בעל המקרקעין או בעל הזכות במקרקעין, לעשות במקרקעין מסוימים עסקה או להימנע מלעשות בהם עסקה.
contact litigation
bottom of page