ישבתי מולם, קבוצה עגומה ומרומה של אנשים מבוגרים - נהג מונית, מורה, מנהלת חשבונות, עקרות בית וזוגות של פנסיונרים, שלא הבינו כיצד תוך שנתיים נפלו עליהם השמיים - וידעתי שתלאותיהם רק החלו וידי תהיה קצרה מלהושיע.
אז איך קורה שחבורה של דיירים עם כוונות טובות, ששכרו את שירותיו של עורך דין לייצגם בפרויקט מקרקעין, נותרה עם דירות הרוסות ומעוקלות ועם חובות אדירים?
ובכן, יש לי רק שתי מלים בשבילכם: ניגוד עניינים!
הסיפור בקצרה הוא על 10 בעלי דירות תמימים בבית משותף שהתקשרו עם עוה"ד נ. על מנת שייצגם בפרויקט תמ"א 38.
תפקידו המשני של עוה"ד נ. היה לאתר יזם שייקח על עצמו את הפרויקט - יחזק את הבניין, יוסיף מעלית, חדר ומרפסת לכל דירה ובתמורה יוכל למכור 8 דירות חדשות שיבנו למעלה.
תפקידו הראשוני היה לשמור על לקוחותיו, שנתנו בו אמון עיוור.
אבל לעוה"ד נ. היו תוכניות אחרות:
בכישרון רב הוא שכנע את הדיירים לבצע את הפרויקט בעצמם (ייזום עצמי) ולקחת הלוואה של מיליונים מחברה למתן הלוואות בה הוא שותף, בריבית נשך שמגיע ל – 36% לשנה (!!).
להבטחת החזר ההלוואה רשמה אותה חברה משכון על דירות הדיירים.
בכספי ההלוואה השתמש עוה"ד נ. להוצאות הנחוצות לקבלת היתר בניה ולתשלום ראשוני לקבלן שהתחיל לעבוד.
אולם אחרי חודשים ספורים נגמר הכסף, והקבלן שהבין שאין מימון נוסף נטש את הפרויקט, כשהוא מותיר את האתר בשיממונו ואת הדירות הרוסות למחצה.
כעת לא רק שאין כסף לסיים את הבניה ולמכור את הדירות החדשות כדי לפרוע את ההלוואה, אלא שהדיירים אף התחילו לקבל מכתבי התראה מהחברה המלווה, עליהם חתום לא אחר מאשר עוה"ד נ.
במכתבים התריע עו"ד נ. כי היה ולא יוחזר הכסף עם הריבית, יימכרו דירות הדיירים לכיסוי החוב.
"איך נחזיר את הכסף לחברה וגם נסיים את הבניה?", הם קוננו בעצב, מציגים לי פלט מתיקי ההוצל"פ שכבר פתחה נגדם החברה (באמצעות... ניחשתם נכון) ולפיו קרן ההלוואה, שעמדה על 2.5 מיליון ₪, תפחה והחוב כבר יותר מ – 4.2 מיליון.
הגשתי בשמם תביעה לצו הצהרתי לביהמ"ש וטענתי שמדובר בריבית לא חוקית. ביהמ"ש קצב אותה ל – 6% בשנה והחוב פחת במיליון וחצי ש"ח.
אבל איך יסיימו את הפרויקט וישלמו את ההלוואה כשאף קבלן לא רוצה להכניס את הראש למיטה החולה הזו?
יסלחו לי הקולגות - אחת מהבדיחות הידועות על עורכי דין היא ש – 99% מהם מוציאים שם רע לכל השאר.
בגלל כאלו כמו עוה"ד נ. הבדיחה היא על חשבוננו.

Comentarios